Babinet.cz  /  Recepty  /  Bezmasá jídla  /  Nekončící houbová sezóna, aneb do lesa bez koše nelez

Nekončící houbová sezóna, aneb do lesa bez koše nelez

28.9.2019 - AndreaP.

Houbová sezóna ještě zdaleka neskončila, ba právě naopak počasí jí velmi nahrává a už začínají kolovat zvěsti, že vstup do lesa bez velkého koše je jen na vlastní nebezpečí. Proto jsme pro vás přiravili dalších několik houbových receptů.

1.Houbová sekaná

Podusíme směs hub na cibulce jako na smaženici, ale pozor, nepřidáváme vejce. Až z hub vysmahne všechna voda, necháme je vychladnout. Houby rozemeleme s na kostičky rozkrájenou slaninou na masovém strojku. Přidáme v mléce namočené na kostičky nakrájené housky, vajíčko, vše dobře promícháme a případně ještě zahustíme strouhankou, můžeme ještě dochutit čerstvými bylinkami. Šišku sekané potřeme bílkem a vložíme do sádlem vymazaného pekáčku. Občas podlijeme a pečeme asi tři čtvrtě hodiny. Podáváme bud´ teplé s novým bramborem, nebo studené s chlebem a zeleninou.

2.Roláda s houbami

Vezmeme 1/2 sekané, 3 vajíčka, 3 rohlíky, šlehačku, podle chuti sůl, pepř, majoránku, hladkou mouku. Vše dobře zpracujeme. Na čtverec igelitu z jedné strany potřený olejem rozetřeme sekanou na placku, potřeme hořčicí, poklademe na to nádivku.

Nádivka: do houbové smaženice přidáme hrášek s mrkví (Moravanku). Pomocí igelitu roládu stočíme a přendáme na plech. Pečeme a občas roládu potíráme, aby nepraskla.

3.Houbové karbanátky

Najemno nakrájejte směs měkkých hub, osolte a promačkejte se strouhankou a vajíčkem. Kořeňte česnekem, pepřem a majoránkou, obalte v trojobalu a smažte na mírném ohni o něco déle než karbanátky masové.

4.Houbové papriky

Houby podusíme na cibulce s drceným kmínem a solí tak, aby nebyly příliš řídké. Promícháme s malou částí uvařené rýže, přidáme hrst petrželky nebo bylinek. Touto směsí naplníme papriky, které pak dusíme na cibilce. Podáváme s brambory nebo bramborovou kaší.

 

Tak houbám a houbařům zdar ... a já jdu čistit další várku.

 

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip