Babinet.cz  /  Recepty  /  Česká národní  /  Houbový guláš s kysanou smetanou

Houbový guláš s kysanou smetanou

15.9.2019 - AndreaP.

Syn se dnes vrátil z lesa se slovy "...mami, jsou úplně všude, je jich moc, nestačil košík..." (fotografie je reálná z dnešního dne). Houby už jsme během srpna a září sušili, zamražovali, nakládali i rozdávali ... jejich vůně je úplně všude. Máte to také tak? Pojďme si společně připravit houbový guláš, houbaři si ho jistě zaslouží.

Potřebujeme:

  • 500 g čerstvých hub
  • 80 g sádla
  • 2 středně velké cibule
  • 1 paprika
  • 1 větší rajče
  • sladká mletá paprika
  • kmín
  • 1,5 dcl kysané smetany
  • 2 lžíce hladké mouky
  • půl kostky bujonu (záleží na chuti a jak kdo koření, nemusí být)
  • sůl

Houby řádně očistíme a nakrájíme na plátky nebo kostky, podlijeme vodou a dusíme ve vlastní šťávě.

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, osmahneme na sádle s mletou paprikou, přidáme podušené houby a dále na proužky nakrájenou papriku a rajče. Okmínujeme, osolíme, zalijeme vodou a přidáme půl kostky bujonu. Dusíme do měkka.

Kysanou smetanu zakvedláme s hladkou moukou a přilijeme do guláše, krátce podusíme.

Nejlepší je s houskovým knedlíkem, ale mohou být i těstoviny, dobrý chléb nebo křupavé rohlíky.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip