Babinet.cz  /  Recepty  /  Polévky, omáčky a zálivky  /  Cuketový krém

Cuketový krém

29.7.2019 - AndreaP.

Cuketa nebo také cukina je tykvovitá zelenina, která je velmi nenáročná na pěstování. Vzhledem připomíná okurku, na rozdíl od ní se ale častěji podává tepelně zpracovaná, a to na mnoho různých způsobů. Mladé cuketky se vyjímají syrové v zeleninových salátech, cuketám obecně však sluší i zapékání, grilování, vaření nebo dušení. Cuketa má velmi jemnou chuť a snadno přejímá chuť dalších přísad, a tak jí prospívá koření a spojení s výraznými ingrediencemi, třeba s česnekem. Zkuste jako my cuketu rozmixovat do lahodného krému s mátou, citronovou šťávou a zakysanou smetanou. Možná budete překvapeni, jak vás v létě osvěží.

Počet porcí: 4

Doba přípravy: 30 minut

Obtížnost: 1

 

Ingredience:


  • 600 g cukety
  • hrst špenátových listů
  • 4 ks jarní cibulky
  • 600 ml zeleninového vývaru
  • hrst čerstvé máty
  • šťáva z ½ citronu
  • 100 g zakysané smetany
  • špetka soli
  • čerstvě mletý pepř
  • olivový olej

TIP! Do polévky z bio cukety jsme přidali listový špenát řezaný Dione od společnosti AGRIMEX Vestec a. s. s označením Klasa.

 

Nakrájejte jarní cibulku na kolečka, cuketu na půlkolečka a restujte na olivovém oleji cca 20 minut.

Osolte, opepřete, přidejte špenátové listy a zalijte vývarem.

Rozmixujte dohladka, přidejte citronovou šťávu a zakysanou smetanu a promíchejte.

Dozdobte mátou a podávejte.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz