Gulášová polévka je typická svou tmavě červenou barvou, výraznou chutí a hustotou (také milujete, když v polévce lžíce stojí?). My si dnes představíme recept, jak se tato polévka připravuje v Maďarsku.
Potřebujeme:
- 150 g libového vepřového masa
- 100 g hovězího masa
- 6 lžic kysané smetany
- 1 malá mrkev
- 2 cibule
- 1 zrníčko zeleného pepře
- 1 malá plechovka rajčat (nebo protlak)
- 25 g másla
- 1/4 lžičky soli
- 1 lžička pálivé mleté papriky
- 1 zelená paprika
- špetka mletého pepře a sušeného česneku
Všechno maso omyjte a nakrájejte na kousky. Cibuli, papriku a mrkev pokrájejte na kolečka. Na rozpáleném tuku osmahněte cibuli dozlatova. Přidejte maso a smažte 5 minut. Pak přidejte mrkev, zelený pepř, rajčata (protlak), papriku, sůl, pepř mletý a sušený česnek. Dobře zamíchejte, přidejte 500 ml vody, zakryjte a vařte 1 hodinu. Podle potřeby podlévejte.
Před podáváním přidejte kysanou smetanu.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.