Víte, proč se bublanině říká právě bublanina? Postup přípravy je dobře znám, asi není nikdo, kdo jí někdy nepekl či alespoň neochutnal. Na pekáč se nalije těsto jako základ, to se pak poklade libovolným ovocem (zásadně razím heslo, čím více, tím lépe) a dá se to péct do trouby. A právě zde nastává ten okamžik, kdy během pečení těsto vlastně "probublá" na povrch přes ovoce.
Ovoce je teď všude dostatek, ať to jsou višně, meruňky, ostružiny, borůvky .... a tak bych mohla pokračovat, tak si pojďme takovou správně probublanou bublaninu společně udělat.
Potřebujeme :
- 200 g cukru
- 4 celá vejce
- 200 ml horké vody
- 200 ml oleje
- 400 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- libovolné ovoce
Cukr našleháme se žloutky do pěny, přidáme postupně horkou vodu a pak olej, řádně vše prošleháme. Vmícháme postupně mouku rozmíchanou s práškem do pečiva a úplně nakonec zlehka sníh z bílků.
Připravené těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, poklademe ovocem a upečeme v předem vyhřáté troubě při 180 C dozlatova.
Hotový moučník jemně poprášíme cukrem.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.