Vyzkoušejte netradiční recept na rizoto s pohankou. Určitě si pochutnáte.
Počet porcí: 4, doba přípravy: 30 minut
Suroviny:
- 180 g rýže kulatozrnné
- 40 g pohanky
- 40 g slunečnicového oleje
- 400 g vepřového masa
- 150 g mrkve
- 80 g cibule
- 50 g sterilizovaného hrášku
- 50 g sterilizované kukuřice
- 100 g drcených rajčat
- 120 g strouhaného sýru
- 0,35 l vody
- zeleninový vývar
- sůl, mletý pepř
Postup:
Na rozpáleném oleji orestujeme nakrájenou cibulku a přidáme nadrobno pokrájené kuřecí maso, na nudličky nakrájenou mrkev a zasypeme kořením. Krátce osmahneme, zalijeme vodou a posypeme propranou rýží s pohankou, zeleninovým vývarem a drcenými rajčaty. Vše dusíme asi 20 minut, přidáme hrášek a kukuřici. Vaříme, dokud rýže nezměkne, dochutíme a podáváme sypané strouhaným sýrem.
------------------------------------------------------------
TIP – Pohanka Menu Gold
Pohanka je známá pro svůj obsah rutinu, který pomáhá vstřebávání vitamínu C. Je to přirozeně bezlepková hypoalergenní plodina plná minerálních látek jako je například železo, vápník, hořčík, fosfor a další. Uklidňuje žaludeční a dvanáctníkové vředy, regeneruje jaterní buňky, příznivě ovlivňuje cévní systém a funkci trávicího ústrojí.
www.MenuGold.cz
www.LAFood.cz
K dostání ve všech supermarketech
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.