Tento dezert mě zaujal na první pohled. Nejen tím, že se nejedná o tučnou kalorickou bombu ve smyslu hutných máslových krémů či tuny mouky, ale naopak je odlehčený a plný zdravých věcí, navíc lehce dostupných. A tím dalším důvodem je to, že prostě naservírovaný krásně vypadá.
Potřebujeme :
- 2 střední jablka
- 3 lžíce citronové šťávy
- 4-5 lžic cukru
- 4 lžíce ovesných vloček
- skořice
- 400 g plnotučného tvarohu
- tuk
- alobal
Jablka omyjeme a přepůlíme. Jednu půlku dáme stranou. Zbytek oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na malé kousky. Přidáme citronovou šťávu, asi 3 minuty dusíme a dáme vychladit.
Mezitím necháme na pánvi zkaramelizovat 1-2 lžíce cukru. Přisypeme vločky a za stálého míchání je opražíme dozlatova. Potom vločkový krokant rozetřeme na vymaštěný alobal a necháme zchladnout.
Tvaroh smícháme se zbylým cukrem a skořicí, přidáme dušená jablka a směsí naplníme dezertní poháry.
Vločkový krokant najemno usekáme a posypeme jím střed tvarohovo-jablečné směsi. Ze zbylé půlky jablka vyřízneme jádřinec a nakrájíme ji na tenké dílky.
Dezert podáváme ozdobený kousky jablka.
(ilustrační fotografie)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.