Špaldová mouka je znovuobjevenou ingrediencí, kterou v kuchyni používali naši předkové. Má řadu výhod a výživových vlastností, které u klasické bílé mouky nenajdeme. Je o mnoho zdravější a navíc skvěle chutná i voní.
Ingredience:
- 250 g špaldová mouka celozrnná Probio
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1 malá brokolice
- 2 lžíce olivového oleje
- 3 ks jarní cibulka
- 3 vejce
- 100 ml mléka nebo rýžového nápoje ISOLA BIO
- 100 g mozzarelly
- hrst mladých divokých bylin
- muškátový oříšek
- pepř
- 1 lžička soli
Postup:
Ve velké míse smíchejte mouku a kypřicí prášek. Přidejte uvařenou na drobné kousky nakrájenou brokolici, najemno nasekanou jarní cibulku, olej, vejce, mléko, na drobné kostičky nakrájenou mozzarellu a nasekané divoké byliny. Osolte, dochuťte pepřem a muškátovým oříškem. Pořádně směs promíchejte, aby se všechny suroviny propojily. Výsledná směs by měla být hustá a dobře spojená.
Vyložte formu na muffiny košíčky a postupně naplňte. Pečte asi 45 minut v předehřáté troubě na 180°C.
Chutnají výborně teplé i studené jako svačina do školy či do práce.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.