Tento recept se ke mě původně dostal pod názvem Kávovo-čokoládové koláčky paní pošťačky. Jak tento název vznikl, lze jen těžko odhadovat. Má fantazie si představuje, že v nějaké malinkaté malebné vesnici uprostřed hor měli milou paní pošťačku, která bývá v takových místech skoro člen rodiny, a ta pekla takovéto koláčky, které si pak brala sebou do práce. A protože je to milá paní, recept postupně získaly všechny tamnější hospodyňky. Ať to bylo, jak to bylo, zde je recept ...
Potřebujeme :
- 125 g másla
- 50 g jemného přírodního cukru
- 3 lžíce instatní kávy
- 2 lžíce teplé vody
- 1 ušlehané vejce
- 150 g hladké mouky
- 50 g nahrubo mletých mandlí
- 150 g nadrobno nasekané čokolády
Máslo s cukrem třeme, až je světlé a hladké. Kávu rozpustíme ve vodě a vmícháme ji do utřeného másla s cukrem.
Do směsi rozklepneme vejce a dobře ušleháme. Přisypeme mouku a přidáme mandle a čokoládu. Vymastíme dva plechy a daleko od sebe tvoříme na nich z těsta lžicí hromádky, které hřbetem lžíce trošku zploštíme.
Pečeme 15 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.