Dnešní článek, přesněji recept, bude úplně jiný. Proč, to pochopíte z následujících řádků. Nutno ale podotknout, že recept je pochopitelně jedlý nejen pro mazlíčky...
Máte doma svého domácího mazlíčka? A nesnáší váš pejsek jízdy autem? Zkuste mu dát před cestou tyhle sušenky. Kefír jako ostatní kysané mléčné výrobky harmonizuje trávení, anýz a zázvor zklidňují rozbouřené zažívání a tlumí nevolnosti. A pokud sušenky nepomohou, zkuste poupravit svůj styl řízení.
Zhruba 30 kousků
Příprava: 45 minut
- 250 g celozrnné špaldové mouky
- 60 g sójové mouky
- 1 lžička jedlé sody
- 1 lžíce mletého zázvoru
- 1 lžička anýzu
- 1 vejce
- 3 lžíce medu
- 2 lžíce olivového oleje
- 200 ml kefíru
- 2 cm kousek zázvoru
- špaldová mouka na pomoučení
- Mouky prosejte do mísy, promíchejte s jedlou sodou, mletým zázvorem a anýzem. Vejce, med, olej a kefír prošlehejte, přilijte k suchým surovinám a vypracujte hladké těsto. Čerstvý zázvor oloupejte, nastrouhejte do těsta a promíchejte.
- Troubu předehřejte na 180 °C, plech vyložte pečicím papírem. Dlaně si poprašte moukou, z těsta odkrajujte pomoučenou lžící kousky velikosti vlašského ořechu, tvarujte bochánky a skládejte je na připravený plech.
- Pečte v předehřáté troubě zhruba 8–10 minut dohněda. Vyjměte a nechte zchladnout. Uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě v lednici.
V Česku žije přes 2,5 milionů psů, zhruba v každé druhé domácnosti. Jejich oči často loudí sousto u stolu, a právě proto vznikla kuchařka pro psy. Je plná menších i větších dobrot: na trénink, na občerstvení během dne i za horkého léta. Rozhodně nechybí pohoštění na slavnostní příležitosti, jako jsou Vánoce či narozeniny! Většinu ze 78 receptů mohou jíst i jejich páníčci, jen si je na talíři přisolí či okoření. Správnost receptů garantuje MVDr. Eva Štercová Ph.D. z Ústavu živých zvířat na Fakultě veterinárního lékařství na Veterinární a farmaceutické univerzitě Brno.
A protože je stále ještě dost pejsků, kteří v útulcích čekají na svou rodinu a plnou misku, 15 % z prodeje knihy darují autoři kuchařky pejskům v nouzi.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.