Pakliže patří mezi vaše oblíbené suroviny pohanka, pak určitě vyzkoušejte náš recept na pohankový štrůdl. Přejeme dobrou chuť!
Na 2 nohavice:
- 500 ml mléka
- 400 g listového těsta
- 200 g čerstvých vypeckovaných švestek
- 200 g pohanky
- 30 g hnědého cukru
- 1 lžíce skořice
- mouka na pomoučení
Na ozdobu:
- 60 g vlašských ořechů
- 20 g másla
- javorový sirup nebo med
Pohanku s mlékem přiveďte k varu, snižte teplotu, přidejte skořici, cukr a vařte asi 5 minut do zhoustnutí. Do vlažné pohanky vmíchejte půlky švestek (velké švestky rozčtvrťte) a směs navršte na okraj poloviny rozváleného listového těsta. Těsto srolujte do štrúdlu a přeneste na plech vyložený pečícím papírem. Stejně postupujte i u druhé půlky listového těsta. Pečte asi 15 až 20 minut v troubě předehřáté na 200 stupňů Celsia (v horkovzdušné na 180 stupňů Celsia). Před podáváním opečte ořechy dozlatova pár minut na másle. Štrúdlík rozkrájejte na porce, ozdobte ořechy a pokapejte javorovým sirupem.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.