Nemáte chuť na maso a jste milovníci hub? Vyzkoušejte náš recept na plněné žampióny. Přejeme dobrou chuť!
- 500 g velkých žampionů
- 80 g másla
- 1 malá cibule
- 120 g rýže
- 3 dl kysané smetany
- sůl
- pepř
Rýži uvaříme v osolené vodě doměkka a necháme okapat. Z očištěných žampionů odkrojíme třeně. Na lžíci másla zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme jemně usekané třeně, pepř, sůl a osmažíme. Pak vmícháme rýži, naplníme kloboučky žampionů, urovnáme je do máslem vymaštěného pekáčku, pokapeme rozehřátým máslem a upečeme v mírně vyhřáté troubě, až žampiony změknou. Krátce před dopečením polijeme kysanou smetanou.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.