Risotto, nebo česky rizoto, je tradiční italské rýžové jídlo vařené ve vývaru do krémové konzistence. Mnohé druhy risott také obsahují máslo, víno a cibuli. Je jedním z nejběžnějších způsobů vaření rýže v Itálii.
Potřebujeme :
- 150 g másla
- 20 g cibule
- 300 g rýže
- 300 g rajčat
- 60 g anglické slaniny
- 30 g mrkve
- sůl
- vývar
- 100 g strouhaného čedaru
Na 100 g másla necháme zrůžovět drobně nakrájenou cibuli, mrkev a anglickou slaninu, přidáme oloupaná, nakrájená rajčata a vše dusíme asi 20 minut. Potom směs prolisujeme, vložíme zpět do rendlíku, přidáme přebranou propláchnutou rýži, chvíli podusíme, přilijeme vývar, osolíme a dusíme do měkka. Rizoto upravíme na talíř, posypeme strouhaným sýrem a poklademe kousky zbylého másla.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.