Připravte si s námi chřestový salát. Dobrou chuť!
- 300 g chřestu
- 1 vejce vařené natvrdo
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce bílého octa
- pažitka
- pepř
- sůl
Chřest omyjeme, dřevnaté konce odkrojíme, tužší spodní část odstraníme. Chřest nakrájíme na 3 cm dlouhé kousky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Dáme okapat na cedník, jednotlivé porce složíme do misek a ozdobíme půlkou vajec, uvařených natvrdo. Olej smícháme v hrníčku s octem, pepřem, solí a pažitkou, přelijeme přes chřest a vejce. Podáváme mírně vychlazené. Ozdobit můžeme rajčátky, aby to bylo více barevné pro oko.:-)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.