Losos se u nás řadí mezi nedostupnější ryby na trhu. Je oranžové až narůžovělé barvy a řadí se mezi tučnější ryby. Nepotřebuje dlouhou tepelnou úpravu.
Na dnešní recept potřebujeme :
- 4 porce lososa
- 8 plátků oloupaného citronu
- 1 menší salátová okurka
- 4 lžíce vývaru
- 4 lžíce oleje
- sůl
- kmín
Rybu osolíme, obložíme citronem a necháme 10 minut odležet. Porce ryby opečeme na rozehřátém oleji ze všech stran, položíme na ně plátek citronu, podlijeme vývarem, přidáme nakrájené rajče, zakryjeme pokličkou a na mírném ohni dusíme asi 10 minut. Na talíři rybu ozdobíme okurkou nakrájenou na kolečka a zbylými čerstvými plátky citronu.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.