Z výroby nepečeného dortu ze sušenek vůbec nemusíte mít strach. Připravte si ho s dětmi třeba během nadcházejícího víkendu. Dobrou chuť.
- 140 g oblíbených sušenek (BeBe, čajové sušenky, mandlové sušenky,..)
- 50 g rozpuštěného másla
- 350 g sýra Fénix
- Lučina nebo tvarohu
- 1 lžíce citronové šťávy
- kůra z 1/2 chemicky neošetřeného citronu
- 5 lžíc moučkového cukru
- 250 g omytých jahod rozkrojených napůl + asi 5 větších jahod na ozdobu
Sušenky rozdrťte - dejte je do mikrotenového sáčku a paličkou na maso řádně poklepejte a nebo je několika krátkými po sobě opakovanými pulsy rozdrťte sekacím nástavcem mixéru - a smíchejte s máslem. Rukou propracujte. Dno dortové formy o průměru 22 až 24 cm s odnímatelným okrajem vyložte pečícím papírem a celou formu pak důkladně vymažte máslem. Směs ze sušenek naneste na dno dortové formy. Na sušenkovou směs klaďte jahodové půlky. Smíchejte sýr nebo tvaroh s citronovou šťávou, citronovou kůrou (můžete vynechat) a moučkovým cukrem a naneste směs na jahody. Povrch uhlaďte pomocí špachtle. Několik rozčtvrcených jahod rozhoďte po povrchu dortíku a dejte cheesecake ztuhnout do lednice, nejlépe přes noc. Cheesecake podávejte dobře vychlazený, ozdobený práškovým kakaem nebo se šlehačkou.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.