Zahrady jsou plné ovoce, a tak nás láká péct rozmanité koláče či dezerty. Vyzkoušejte například i tyto ovocné tartaletky.
Potřebujeme:
- 2ks zralého banánu
- 80 – 100g medu či datlového sirupu
- 120 – 160g ovesných vloček
- 1 čajová lžička ml. skořice
- 2-3 kelímky MILKO Můj Skyr bílý 0%
- čerstvé ovoce dle chuti
z tohoto množství upečete 8 kousků
Postup:
- Troubu předehřejeme na 200°C.
- Ve větší misce rozmačkáme zralé banány a přidáme med či datlový sirup. Ovesné vločky zlehka pomeleme ve food procesoru a přidáme k banánovo-medové směsi. Zasypeme lžičkou mleté skořice a zpracujeme dohromady, aby se suroviny smíchaly v těsto.
- Formičky na tartaletky (ø 8cm) vyložíme pečícím papírem. Z připraveného těsta si odebereme vždy menší množství a vtlačíme do formiček tak, aby bylo pokryté celé dno i stěny. Takto vyplníme všechny formičky.
- Vyplněné tartaletky dáme do trouby a pečeme cca 15 – 20min. Každá trouba peče jinak, proto si po 15. min tartaletky hlídáme.
- Hotové, křupavé tartaletky vyndáme z trouby a necháme pár minutek odpočívat. Poté vyndáme z formiček a necháme úplně vychladnout na kuchyňské mřížce.
- MILKO Můj Skyr přendáme do menší misky a zlehka prošleháme metličkou. Můžeme použít Můj skyr ovocný či bílý. Pokud chcete, můžete si bílý Můj skyr dochutit troškou medu, datlovým sirupem či rozmixovaným ovocem.
- Skyrem plníme tartaleky, na jednu tartaletku se vejdou cca 2 polévkové lžíce.
- Zdobíme čerstvým ovocem dle naší chuti. Fantazii se meze nekladou.
Více najdete na www.mlekovaszdravi.cz.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.