Věděli jste, že upéct domácí housky není žádná věda? Stačí pár ingrediencí a za chvilku máte hotovo. Připravili jsme pro vás recept na housky, které voní krásně po másle.
Ingredience:
- 270 ml vlažného mléka
- 2 lžičky sušeného droždí
- 50 g másla
- Lžička cukru
- 2 žicky soli
- 500 g hladké mouky
- 1 vejce a 1 žloutek + 1 vejce na potření
- Hrubozrnná sůl, kmín, mák, nebo semínka na posypání
Postup:
- Do mléka nasypte droždí, vmíchejte 2 lžíce mouky a cukr. Překryjte utěrkou a nechte 10 minut odstát.
- Do větší mísy nasypte mouku a sůl, přidejte vejce, rozpuštěné máslo a mléko smíchané s droždím.
- Ze všech ingrediencí vypracujte pružné těsto pomocí měchačky, nebo robotu. Na závěr těsto vyklopte na pomoučený val a propracujte rukama.
- Těsto vložte do čisté nádoby, poprašte moukou a zakryjte potravinovou folií. Nechte 2 hodiny kynout.
- Vykynuté těsto rozdělte na 8 dílů a z každého upleťte housku.
- Housky vyskládejte na plech a nechte pod utěrkou ještě 15 minut kynout. Poté je potřete rozšlehaným vejcem a posypte solí, kmínem nebo mákem.
- Pečte na 200°C dozlatova.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.