Palačinky s příchutí špenátu a obložené vejcem na povrchu, to je to pravé, co si o Velikonocích můžeme dopřát.
Těsto
- 75 g jemných ovesných vloček Emco
- 125 ml mléka
- 1 vejce
- 50 g čerstvého špenátu
- špetka soli
- 4 vejce, 1 fialová cibule, pepř, sůl, (chilli)
Ovesné vločky zalijte mlékem a nechte pár minut bobtnat. Přidejte sůl, vejce a špenát. Vše rozmixujte na hladkou hmotu, dle potřeby přidejte mléko nebo vločky tak, aby vzniklo mírně husté těsto.
Na středně rozpálenou pánev nalijte přiměřené množství těsta, rozprostřete po celé ploše pánve a smažte po obou stranách. Na hotové palačinky si připravte volské oko a nakrájenou cibulku, dochuťte čerstvě mletým pepřem a solí, případně chilli.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.