U nás doma tento recept milujeme. Neděláme jej často s ohledem na cenu hovězího masa, ale když se tento pokrm objeví na stole, je jisté, že talíře budou prázdné. Chuť hovězího masa společně s omáčkou ochucenou jemně nakrájenými okurkami nenechá nikoho na pochybách, že toto je recept, který prostě musíte zkusit.
Potřebujeme :
- 500 g zadního hovězího
- 20 g slaniny
- 80 g sádla
- 150 g cibule
- 200 g sladkokyselých okurek
- 30 g hladké mouky
- vývar z masa nebo masox
- sůl
- pepř
- pažitka
Slaninu nakrájíme na kostičky, maso naklepeme, osolíme, opepříme, cibuli zpěníme, přidáme tuk a vše opečeme. Přilijeme vývar a za občasného podlévání dusíme maso doměkka.
Měkké maso vyjmeme, vydušenou šťávu zaprášíme moukou, osmažíme, rozředíme vývarem a povaříme. Omáčka musí být dostatečně hustá.
Na nudličky nakrájíme okurky přidáme ke konci dušení a hotový pokrm podáváme s knedlíkem. Na talíři na závěr posypeme nadrobno sekanou pažitkou.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.