Pečeným hovězím žebírkům dodá chuťovou tečku pivo. Díky tomu ani zbylá omáčka nepřijde nazmar a budete ji s pečivem mlsat i potom, co sníte všechno maso.
- 6 kusů hovězích žeber
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 150 g celeru
- 5 stroužků česneku
- 300 ml piva Litovel Premium
- 200 ml červeného stolního vína
- 200 ml hovězího vývaru
- 1 dcl oleje
- 150 g rajského protlaku
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce cukru
- Koření: bobkový list, celý pepř, sůl, 1 větvička rozmarýnu, 1 větvička tymiánu
- Jarní cibulka na ozdobu
V pekáči na oleji orestujeme nahrubo nakrájenou cibuli, mrkev a celer, nakonec přidáme plátky česneku, rozmarýn a tymián. Zalijeme protlakem, vše zahřejeme a zaprášíme moukou. Poté směs zalijeme pivem, vínem a vývarem, přidáme špetku soli, cukru, pár kuliček celého pepře a lístků bobkového listu. Nakonec přidáme žebra, promícháme je se směsí a vše pečeme přes dvě hodiny na 150 stupňů. Po upečení servírujeme s nasekanou jarní cibulkou a pečivem.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.