Brick (čti "brik", z tureckého Borek) je tuniský pokrm, trojúhelníková kapsa vytvořená z tenkého těsta, s náplní, běžně smažená. My si připravíme tu nejznámější verzi, kdy obsah tvoří vajíčko, tuňák a petrželka. Někdo pro chuť ještě přidává najemno nasekanou cibulku. S mírně odlišným tvarem, ale se stejnými přísadami a způsobem přípravy je tuniský Brick známý i v Alžírsku jako Bourek.
Mezi typické náplně patří kromě tuňáka a syrového vejce i mleté maso, kuřecí maso, nebo ančovičky, harissa, kapary, nebo sýr.
Ingredience:
- Listy těsta na brick (lze koupit v obchodech s arabskými potravinami)
- Tuňák v konzervě
- Vejce
- Pepř
- Petržel hladkolistá
- Citron
Postup přípravy:
Plát těsta na brick rozložte na pracovní desku.
Položte na těsto do kroužku tuňáka a rozklepněte doprostřed vejce.
Přidejte petržel a opepřete (můžete přidat nadrobno nasekanou cibulku).
Přeložte do tvaru šátečku (nebo stačí přeložit napůl) a pevně přitiskněte okraje. Sesuňte opatrně na pánev s rozpálenou vyšší vrstvou oleje a osmažte z obou stran dozlatova.
Jí se teplý, pokapaný citrónovou šťávou.
Dobrou chuť!
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.