Mozzarella Galbani mění jednoduché v jednoduše geniální. Inspirujte se!
Mozzarellu – jemný italský sýr s lahodnou chutí čerstvého mléka – si většina z nás spojí zejména s přípravou salátu Caprese, tradičně podávaného s bazalkou a rajčaty. Italští mistři však vědí, že známou módní pravdu o univerzalitě bílé barvy lze aplikovat též v kuchyni.
Mozzarella se hodí takřka ke všemu. Vhodně doplňuje zvolené ingredience, přičemž jednotlivé chutě spojuje v jedinečný gurmánský zážitek. Můžete z ní snadno vytvořit drobný italský překrm, hravý salát, nápaditý hlavní chod, originální sendvič i jedinečný sladký dezert. Nabízí se Vám tak množství příležitostí k experimentování se studenou, ale též teplou kuchyní. Protože když taje mozzarella, je to téměř italský svátek...
Když mozzarella, tak Galbani
Přidáním mozzarelly Galbani proměníte jednoduché v jednoduše geniální. Svou jemností dodává pokrmu na lahodnosti a pozvedá jinak obyčejné suroviny na novou úroveň – pro výsledek hodný jazyka labužníka.
Nechte se také inspirovat a staňte se z kuchtíka maestrem! Zkuste z obyčejného vepřového přichystat třeba delikatesní pokrm Saltimbocca per la bocca. Tento i množství dalších receptů naleznete na galbani.cz.
Buon appetito!
Saltimbocca per la bocca
Ingredience (pro 2 osoby)
- 250 g mozzarelly Galbani
- 500 g vepřové panenky
- 200 g hladké mouky
- 6 plátků prosciutta cruda
- olivový olej
- svazeček šalvěje
- sůl
- pepř
Očištěný šál vepřové panenky rozkrojte podélně na dvě poloviny.
Získané plátky masa poté lehce naklepejte, obalte v hladké mouce, osolte, opepřete a smažte na olivovém oleji.
Přibližně po pěti minutách přesuňte maso z pánve zpět na prkénko pro další úpravu.
Na první plátek vepřového poklaďte nakrájenou mozzarellu Galbani spolu se snítkou voňavé šalvěje a přikryjte druhým kouskem masa.
Vzniklý „sendvič“ poté zabalte do prosciutta a vraťte na rozpálenou pánev.
Tam jej ponechte do doby, než mozzarella uvnitř dostatečně roztaje a prosciutto na povrchu získá zlatavou barvu.
Před podáváním rozpulte a servírujte s ciabattou či malým salátkem.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.