Grilovací sezóna je zde, a proto se na ní pojďme náležitě připravit. Lahodné dipy, to je vždy sázka na jistotu. Po pikantním dipu s koriandrem si nyní vyzkoušíme mátovo česnekový dip.
Ingredience:
- 1 velká okurka
- sůl
- 3 stroužky česneku
- 2 kelímky zakysané smetany
- 1 polévková lžíce nasekaného čerstvého kopru
- ¾ lžičky sušené máty
- 1 polévková lžíce olivového oleje
Okurku oloupeme a nastrouháme do menší misky. Lehce posolíme, promícháme a necháme 30 minut uležet. Okurku scedíme, promačkáme tak, abychom se zbavili co možná největšího množství vody.
V další misce smícháme utřený česnek se solí, abychom vytvořili česnekovou pastu. Přidáme jogurt a zamícháme. Nakonec přidáme okurku, kopr, mátu a olej. Mícháme, dokud směs nedosáhne konzistence husté polévky. Směs dáme do lednice a necháme minimálně 1 hodinu chladit.
Náš tip: K dipu se perfektně hodí Kuřecí hranolky z řady Do 15 minut šéfkuchařem!, kterou najdete pod značkou Vodňanské kuře. Výborné kuřecí kousky obalené v luxusní bramborové strouhance, připomínají svým tvarem klasické hranolky, jenomže tyto jsou mnohem lepší. Bez éček a navíc výherce Dětské chuťovky 2015. Orientační cena balení 300 g 45 Kč.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.