Jednoho dne se mi v kuchyni objevila hlíva ústřičná. Ležela jen tak na lince, krásně houbovitě voněla a vyzývavě se na mě dívala ... asi tím stylem, tak co ty na to? Věděla jsem o ní, že je velmi zdravá, to je věc známá, ale co s ní? Jak jí připravit? Tady zkušenosti zcela chyběly. Riskla jsem to a dala jsem se do toho s tím, že nejhorší varianta bude ta, že rodina bude hlady. Rozhodla jsem se vyzkoušet guláš. Jedno vám prozradím už na začátku. Byl prostě luxusní.
Potřebujeme :
- 500 g hlívy ústřičné
- 500 g cibule
- 5 stroužků česneku
- mletý kmín
- majoránka
- sladká paprika
- pepř
- sůl
- 1 rajský protlak
- olej
Postup je vlastně docela jednoduchý, pokud znáte přípravu klasického guláše, už ani nemusíte číst dále, princip je v tom, že maso vyměníme za hlívu ústřičnou.
Na oleji osmažíme dozlatova cibulku, přidáme mletou papriku, hlívu nakrájenou na tenké proužky a krátce orestujeme. Podlijeme vodou, přidáme pepř, sůl, protlak, kmín a rozetřený česnek. Přikryjeme pokličkou a dusíme doměkka. Nutno zdůraznit, že hlíva potřebuje dostatek času, takže je nutné kontrolovat vodu a občas jí dolít.
Nakonec jemně zasypeme majoránkou, necháme odpařit vodu a můžeme podávat. Dobrou chuť :-)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.