Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Vepřové ledvinky s omáčkou

Vepřové ledvinky s omáčkou

12.4.2016 - AndreaP.

Ledvinky - někdo je miluje, jiný by je naopak nedal do pusy. Opět jeden z dalších rozporuplných pokrmů, který má na jedné straně své velké příznivce a na straně druhé pak odpůrce.  Tak zde je recept pro ty, kteří patří do první skupiny, případně pak pro ty, kteří by je přece jen chtěli zkusit. Jedná se o recept, jehož příprava je velmi rychlá.

Potřebujeme :

  • 4 vepřové ledvinky
  • 100 g másla
  • 1/2 sklenky bílého vína
  • 1 lžička hořčice
  • 1 lžička citronové šťávy
  • sůl
  • pepř
  • petrželka

 

Ledvinky odblaníme, omyjeme, osušíme utěrkou a na rozpáleném másle opečeme po obou stranách.

Osolíme, přendáme na ohřátou mísu, rychle nakrájíme na tenké plátky, přiklopíme a postavíme na kastrol s horkou vodou, než připravíme omáčku.

Do kastrolku, ve kterém jsme ledvinky pekli, nalijeme víno, zředěnou hořčici a přidáme kousek másla, sekanou petrželku, mletý pepř a citronovou šťávu. Necháme prohřát, ale nevaříme, nalijeme na ledvinky a podáváme horké s chlebem opečeným na másle.

 

(ilustrační fotografie)

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz