Ledvinky - někdo je miluje, jiný by je naopak nedal do pusy. Opět jeden z dalších rozporuplných pokrmů, který má na jedné straně své velké příznivce a na straně druhé pak odpůrce. Tak zde je recept pro ty, kteří patří do první skupiny, případně pak pro ty, kteří by je přece jen chtěli zkusit. Jedná se o recept, jehož příprava je velmi rychlá.
Potřebujeme :
- 4 vepřové ledvinky
- 100 g másla
- 1/2 sklenky bílého vína
- 1 lžička hořčice
- 1 lžička citronové šťávy
- sůl
- pepř
- petrželka
Ledvinky odblaníme, omyjeme, osušíme utěrkou a na rozpáleném másle opečeme po obou stranách.
Osolíme, přendáme na ohřátou mísu, rychle nakrájíme na tenké plátky, přiklopíme a postavíme na kastrol s horkou vodou, než připravíme omáčku.
Do kastrolku, ve kterém jsme ledvinky pekli, nalijeme víno, zředěnou hořčici a přidáme kousek másla, sekanou petrželku, mletý pepř a citronovou šťávu. Necháme prohřát, ale nevaříme, nalijeme na ledvinky a podáváme horké s chlebem opečeným na másle.
(ilustrační fotografie)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.