aneb sladká večeře z dob našich babiček. Ano, vidíte správně dnešní recept je opět vytažen z nekonečného archívu skvělých receptů našich prapředků, abychom si ukázali, jak se vařilo a jedlo kdysi, a že mnoho receptů je krásně použitelných i dnes. Konkrétně tento recept je pak z úžasné knihy Stolečku prostři se z roku 1947.
Potřebujeme :
- 8 rohlíků
- bílek
- meruňky
- mléko
- vejce
- strouhanka
- máslo na smažení
- cukr na posypání
Rohlíky z předešlého dne podélně rozřízneme, vnitřek vydlabeme, naplníme nakrájenými meruňkami (troufám si říct, že jde použít jakékoliv ovoce dle chuti) a obě poloviny poté slepíme rozšlehaným bílkem.
Rohlíky rychle smočíme v mléce, obalíme v rozšlehaném vejci a strouhance. Smažíme je na rozpáleném tuku.
Podáváme je teplé i studené, posypané cukrem.
Tip : pro ty, co moc neholdují sladké verzi večeří, zde pak máme recept na zapečenou housku.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.