Známe to asi všichni ... ten pocit plnosti po vánočních svátcích, o váze jako takové raději nemluvit (nevím jak vy, ale já se jí raději úspěšně vyhýbám, což se nedá říct o cukroví ležícím na stole). A to nás brzy čekají ještě silvestrovské oslavy. Uff, co s tím, jak si alespoň trošku odlehčit stravu? Ideální je zelenina. Tak co třeba zkusit úplně jednoduché lilkové lečo. Tady je recept a nechte si chutnat.
Potřebujeme :
- 2 lilky
- 4 barevné papriky
- 4 rajčata
- 1 velká cibule
- 2–3 vejce (nemusí být)
- sůl
- mletý pepř
- olej
- směs koření na rožnění či steaky (nemusí být)
Lilky oloupeme, nakrájíme na kostičky, osolíme a asi čtvrt hodiny necháme pustit vodu. Tu pak slijeme a lilky opečeme na oleji. K lilkům v pánvi přidáme nakrájenou cibuli, papriky a rajčata, osolíme, opepříme, podlijeme vodou a dusíme. Když zelenina změkne, vmícháme vejce. Pokud chceme ryze zeleninový a opravdu odlehčený pokrm, vynecháme vejce a dochutíme zeleninu směsí koření na rožnění či steaky. Podáváme s pečivem. Nejlépe s celozrným.
(ilustrační fotografie)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.