Rychlý pokrm pro milovníky těstovin. Osobně mi takové jídlo vždy zvedne náladu, jelikož těstoviny jako takové jsou pro mne na prvním místě pomyslného žebříčku "příloh". Můžu je prostě v jakékoliv podobě a skoro mám chuť napsat i v jakémkoliv množství. A jak to máte vy?
Na penne s rajčaty a brokolicí potřebujeme :
- 350 g těstovin (penne)
- 500 g brokolice
- 150 g koktejlových rajčat
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce mouky
- 100 ml smetany
- 400 ml zeleninového vývaru
- sůl
- pepř
- muškátový oříšek
- tlučený pepř
Těstoviny uvaříme v osolené vodě "al dente". Slijeme a necháme okapat.
Opereme brokolici a rozdělíme ji na růžičky. Přelijeme ji vroucí osolenou vodou a asi 3 minut blanšírujeme. Slijeme ji a opláchneme chladnou vodou, aby zůstala zelená.
Omyjeme rajčata a podle velikosti je buďto rozpůlíme nebo rozčtvrtíme. Oloupeme cibuli a česnek a nasekáme je.
V pánvi rozpustíme máslo a cibuli s česnekem na něm dorůžova osmahneme. Podlijeme je vývarem se smetanou a krátce prohřejeme. Pikantně dochutíme solí, pepřem a muškátem.
Do omáčky vmícháme připravená rajčata s brokolicí a 3-5 minut vaříme.
Těstoviny i zeleninovou omáčku rozdělíme do talířů a posypeme hrubě natlučeným pepřem.
(ilustrační fotografie)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.