Asi málokdo by odmítl šťavnatý smažený řízek. Příloha brambor, zeleninová obloha .... cítíte tu vůni? Co více si jen přát? A právě recept na jeden takový vám dnes přinášíme, aneb vítejte u dalšího dílu seriálu Kuře 100x jinak s Babinet.cz. Za tento recept děkujeme paní Evě Vopelkové.
16. - Marinované kuřecí řízky
Potřebujeme :
- 1 Kyška
- česnek podle chuti
- 2 lžíce sekané petrželky
- sůl
- 4 kuřecí prsa
- olej na smažení
- strouhanka na obalení
Maso trochu naklepeme,osolíme a naložíme do marinády na 24 hodin. Marinádu připravíme tak, že do kyšky prolisujeme česnek a řádně promícháme. Marináda má za následek to, že díky kyšce řízky krásně zkřehnou, česnek jim pak dodá říz. Poté na druhý den rovnou obalujeme ve strouhance,ale POZOR, strouhanku nepřimačkávat, jen tak překulit z jedné strany na druhou.Obalené ihned smažíme.
PŘÍLOHA - brambory,nebo bramborová kaše.
Máte i vy svůj oblíbený recept, ve kterém hlavní roli hraje kuřecí maso? Podělte se s námi a třeba právě váš recept bude součástí velkého ročního gastro seriálu.
Předcházející tipy :
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.