Story: Mističky jsem pro jistotu nachystala dvě, a tak jsem si na druhé zkoušela další čokoládové hoblinky, zatímco Radka fotila. Nestává se mi to často, ale tentokrát jsem se nemohla dočkat, až se v počítači přesvědčíme, že se fotky zdařily a můžeme se do mističek pustit. S Radkou jsme s nima pak usedly k počítači, prohlížely fotky a mlsaly. Když jsme dojedly, naše mističky nevypadaly stejně. Radka měla vzorně "vylžičkováno", já jsem přece jen nechala na stěnách misky nějaké nepatrné stopy. "Teda, tys toho tam nechala…" pravila Radka a musela se ovládat, aby si mou misku nevzala ještě do parády...
Recept na pařížskou smetánku s banánovým ruměncem :
pro 4 osoby
příprava 10 min. + chlazení 2 hod.
- 2 velké zralé banány
- 200 ml smetany na šlehání
- 100 g hořké čokolády + na ozdobu
- 2 lžíce rumu
Hořkou čokoládu nalámejte a rozpusťte ve vodní lázni. Pokrájený banán mezitím rozmixujte do pyré.
Šlehačku našlehejte tyčovým mixérem do tuhé konzistence a postupně přidávejte rozpuštěnou čokoládu. Prošlehejte, přidejte rum a banánové pyré a opět prošlehejte.
Krém rozlijte do misek, přikryjte fólií a uložte na 2 hodiny do lednice. Můžete chladit i přes noc.
Před podáváním ozdobte hoblinkami čokolády (povedou se vám dobrou škrabkou na brambory).
Recept pochází z kuchařky Lenky Požárové "Což takhle dát si BANÁN", více informací na www.zapalena-kucharka.cz
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.