Houby, hřiby, hříbečky. Jsou všude. Už na ně nestačí jen pověstné houbařské košíky, neb úroda je tak veliká, že není problém během chvilky zaplnit i velké přepravky. Internetem kolují fotografie úlovků, a že je na co se dívat. Houbaři prostě mají letos žně. A to doslova. A tak si pojďme tentokráte z této nádherné, voňavé úrody připravit omáčku. Níže v článku pak připomínám i některé naše další houbařské recepty.
Potřebujeme :
- 400 g čerstvých hub
- 1 středně velká cibule
- 30 g hladké mouky
- kysaná smetana
- sůl
- pepř
- 1 lžíce másla
Houby řádně očistíme a nakrájíme je na tenké proužky. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, přidáme k připraveným houbám a vše zalijeme cca 250 ml vody a dusíme pod pokličkou doměkka. Poté osolíme a opepříme, přidáme mouku a necháme chvíli provařit. Nakonec do omáčky vlijeme jednu zakysanou smetanu a pro zjemnění přidáme jednu lžíci másla.
Připomínáme :
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.