- 8 vajec
- 8 PL (polévková lžíce) krystalového cukru
- 4 PL polohrubé mouky
- 3 PL kakaa
V míse vyšleháme vajíčka a krystalový cukr. Potom přidáme polohrubu mouku, kakao a promícháme. Těsto vylijeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech, zarovnáme. Upečené těsto oddělíme po stranách od plechu a necháme vychladnout.
-
První náplň
- 250 ml mléka
- 3 žloutky
- 1 PL hladké mouky
- 1 PL krystalového cukru
- malý šálek Espresso Caramel od NESCAFÉ DOLCE GUSTO (50 ml)
Do hrnce dáme vařit mléko, přisypeme lžíci mouky, lžíci cukru a přilijeme šálek Espresso Caramel. (Pokud nemáme Espresso Caramel, nahradíme jakýmkoli obyčejným espresem). Přidáme žloutky a uvaříme hustý pudink.
-
Druhá náplň
- 250 ml mléka
- karamelový pudink
Na druhou náplň dáme vařit 200ml mléka. Do zbytku mléka rozmícháme karamelový pudink. Přidáme do hrnce a také uvaříme hustý pudink. Oba pudinky za stálého míchání ochladíme ve studené vodní lázni.
Kromě toho:
- 125 g másla
- 4 PL práškového cukru
- 3 PL jahodového džemu
- 100 – 150 g ořechů
- 100 g bílé čokolády
Změknuté máslo promícháme s práškovým cukrem, postupně zašleháme oba vychladlé pudinky, až se vytvoří krém. Ořechy nasekáme, opražíme na suché pánvi, promícháme se lžící práškového cukru a necháme vychladnout.
Upečený korpus potřeme džemem. Na něj rozetřeme karamelový krém, nasypeme nasekané oříšky a přitlačíme. Navrch posypeme nastrouhanou bílou čokoládou.
Vaše názory
Tak jsem začala vařit podle časopisu. Narazila jsem minulý týden na nový časopis Moje šťastná hvězda a kromě ostatních dobrých rubrik tam mají i normální recepty, který v pohodě a bez stresu zvládnu uvařit i po práci a netrvá mi to celý večer. Pohoda, už jste někdo zkoušel taky podle časopisu Moje šťastná hvězda vařit?
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.