Víkend je zde, chodím sem a tam a jako mnohokrát přemýšlím, co rychlého k obědu, když je docela dost hodin, všichni jsou doma a rodinka prostě v poledne bude mít hlad. Internet nabízí spoustu receptů, otázka pak ale je, nakolik korespondují s tím, co máme zrovna v lednici. Navíc, komu by se chtělo strávit půl dne u sporáku? Znáte to? A tak hledám, pátrám, srovnávám se stavem zásob a nacházím recept na maso Stroganov. Hmmm, tak píšou, že se dělá z hovězího masa, ale prý to jde i z vepřového či kuřecího, prima to zní nadějně. Cibuli, hrášek, hořčici a kečup doma najdu, okurky máme ve sklepě, tak jde se na to. A tady je recept, protože můžu upřímně říct, že je to opravdu dobrota.
Potřebujeme
- 3/4 kg hovězího masa
- 1 středně velká cibule
- 1 konzerva hrášku
- 5-6 sterilizovaných okurek
- 5 pol. lžic kečupu
- 2 čaj. lžičky hořčice
- sůl
- olej
Cibuli si nakrájíme nadrobno a dáme jí zpěnit na trošce oleje. Mezitím si připravíme maso, které omyjeme a nakrájíme na tenké nudličky, takto nakrájené pak vhodíme na cibuli a prudce opečeme. Okurky nakrájíme na drobné kostky a přidáme k masu. Promícháme, podlejeme trochou vody a dusíme, dokud není maso měkké. Po změknutí masa přidáme konzervu hrášku, osolíme a dle chuti přidáme zhruba 2 čajové lžičky hořčice a 5 polévkových lžic kečupu. Zhruba 20 minut ještě podusíme. Podáváme s rýží.
Vaše názory
To je recept jako radio Jerevan. Nemusi to byt hovcezi, nemusi to byt...dam do toho kecup (ceska manie) a nakonec je z toho neco jineho.
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.