Kdo by je neznal? Děti je milují, neb jsou sladké a krásně se rozplývají na jazyku, my dospělí pak zas můžeme nostalgicky vzpomínat, jak nám toto cukroví pekly naše babičky a to nejen o vánočních svátcích. Ano, řeč je o sněhových pusinkách. S jistotou se dá říct, že budou tou správnou ozdobou na talíři s vánočním cukrovím.
Potřebujeme
- bílky
- krystalový nebo krupicový cukr
- moučkový cukr
a to v poměru :
na jeden bílek počítáme 40 g krystalového cukru a 30 g moučkového cukru
Nejdříve ušleháme tuhý sníh z bílků a krystalového cukru, je opravdu důležité směs řádně vyšlehat. Když je sníh hotový, vařečkou do něj zapravíme prosátý moučkový cukr - sníh musí dělat "špičky".
Naplníme cukrářský sáček a na plech vyložený pečícím papírem stříkáme pusinky nebo tvary dle libosti.
Troubu zapneme na 50°C a sušíme (relativně dlouho, pusinky se musí dělat velmi pomalu), občas troubu pootevřeme. Hotové pusinky by měly být na povrchu tvrdé a uvnitř trošku měkké.
(autor Bety)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.