Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Vepřová panenka se šalvějovo-smetanovou omáčkou

Vepřová panenka se šalvějovo-smetanovou omáčkou

24.4.2012 - redakce Babinet.cz

Ingredience pro 4 osoby:

    • 1 balení McCain Crunchy Wedges
    • 600 vepřové panenky
    • 160 g slaniny nakrájené na tenké plátky
    • 1 cibule (cca 60 g)
    • 1 malá cuketa (cca 100 g)
    • 1 lžíce másla
    • 4 listy šalvěje
    • 200 g mladých hříbků
    • 1 lžička francouzské hořčice (hrubé)
    • 200 ml smetany
    • Sůl, pepř, citron

Plátky slaniny naskládejte na potravinovou folii jeden vedle druhého tak, aby se lehce překrývaly.

Vepřové maso potřete hořčicí, opepřete a pomocí fólie zabalte do plátků slaniny, fólii poté odstraňte.

Oloupejte cibuli, odkrojte koncovou část a nakrájejte na plátky silné asi 1 cm.

McCain Crunchy Wedges připravte v troubě dle instrukcí na obalu.

Vepřové maso nakrájejte na medailonky o tloušťce cca 2,5 cm.

Napíchejte na špejle nebo jehly, střídavě se čtvrtkami  cibule a plátky cukety.

Očistěte, omyjte a osušte hříbky.

Odkrojte nožičky a nakrájejte je na čtvrtky.

Opláchněte lístky šalvěje a nakrájejte je na proužky.

Špízy opečte po obou stranách na másle.

Přidejte hříbky a chvíli opékejte, pak přidejte šalvěj a smetanu.

Pánev přikryjte a zhruba tři minuty nechte dusit na mírném plameni.

Nakonec ochuťte hořčicí, solí, pepřem a citronem.

Podávejte s McCain Crunchy Wedges.

Doba přípravy je 40 minut

 

Vyzkoušejte tento lahodný recept s McCain Crunchy Wedges od kuchaře Martina Polačka!

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz