Babinet.cz  /  Recepty  /  Bezmasá jídla  /  Makronky

Makronky

30.10.2011 - Redakce Babinet

Příprava: 30 minut

Chlazení: 10 minut

Počet porcí: 40ks

Ingredience:     

  • 200g mandlové mouky
  • 200g cukru krupice
  • 200g cukru moučka
  • 5cl vody
  • 2x 75g bílk.

Moučkový cukr smícháme s mandlovou moukou, Cukr krupice a vodu dáme vařit na rozvar na 118 stupňů. První bílky dáme do mixéru a přidáme rozvar a mícháme do vychladnutí. Druhé bílky vlijeme do cukr s moukou a pak přidáme ušlehaný meringue (sníh). Na plech nastříkáme makaronky o velikosti 4 cm, necháme asi 20 minut zaschnout a pečeme  při 160 stupních přesně 10 minut

Náplň: dle chuti. Například smícháme mascarpone s malinovou marmeládou. Makaronky naplníme náplní a vždy dvě k sobě spojujeme. -----------------------------------------------------------

Iveta Fabešová, je novou kuchařskou hvězdou, která je veřejnosti známá především z kuchařské show Na Nože! a v současnosti působí v pořadu Mlýnek na recepty na stanici TV Paprika. Iveta Fabešová se snaží vrátit ženám radost z pečení a vytváří recepty na tradiční české zákusky a i světové delikatesy jako je například tento recept na Makronky.

Rozhovor: „Sladké beru jako radost“ Rozhovor s talentovanou cukrářkou Ivetou Fabešovou, známou z kuchařské show Na nože! a hvězdou nového pořadu TV Paprika Mlýnek na recepty. Tato modrooká kráska v zástěře vás přesvědčí, že péct může opravdu každý.

Co vás vedlo k vystupování v Mlýnku na recepty? Ráda bych moderním ženám vrátila radost z domácího pečení. Pro mne je něco takového symbolem rodiny a spokojeného života.

Co byste poradila lidem, kteří by rádi doma pekli, ale nemají na to čas? Ať si ten čas najdou, výsledek stojí za to. Vždyť výbornou buchtu s čerstvým ovocem doma zvládnou za půl hodinky. Recepty najdou diváci třeba v Mlýnku na recepty.

Lidé přeci nemusí doma péct, v supermarketech si můžou koupit vše hotové. Schválně si přečtěte, co taková rádoby bábovka v celofánu a další podobné výrobky obsahují. Už jenom ta měsíční trvanlivost musí každého zarazit. Na něčem takovém si nepochutnáte, něčím takovým neuděláte radost ani sobě, ani vašim blízkým. Přitom těsto na nadýchanou bábovku z mouky a čerstvých vajec doma vykouzlíte za deset minut.

Hlavně ženy se dezertům a moučníkům vyhýbají, protože se bojí kalorií. Vy se sladkým profesionálně živíte, přitom máte štíhlou postavu. Jaké je vaše tajemství? Vše je v mé hlavě. Sladké neberu jako zlo, ale jako radost. Věřte, že když bez výčitek sníte kousek koláče nebo si olíznete prsty od čokoládového krému, na váze se to neprojeví. Samozřejmě i zde platí vše s mírou.

V Mlýnku na recepty je vaším televizním partnerem zkušený slovenský šéfkuchař Laci Hornáček. Jak se vám s ním spolupracovalo? Laci je expert na teplou kuchyni, já zase na dezerty, ale oba vyznáváme v kuchyni stejné hodnoty. Tedy poctivé suroviny a poctivou přípravu. S tímhle přístupem vždy nadchnete vaše okolí. A je jedno, jestli jsou to hosté v restauraci nebo vaše rodina.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

  • Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.