na 4 porce
- 4 vajíčka
- 150 g okurek Efko Delikates
- ½ salátové okurky
- 50 g rukoly
- 30 g hnědé čočky, 30 g tmavé zelené čočky, 20 g červené čočky,
- ½ červené cibule
- 2 krajíce tmavého toustového chleba
dresing:
- 150 g zakysaná smetana
- 1 PL ostrá hořčice
- 1 PL citr. šťávy
- 2 lžíce nasekaných bylinek (petržel, estragon, kopr, pažitka, kerblík)
Vajíčka uvaříme natvrdo a nakrájíme na kolečka. Čočku vaříme postupně – nejdříve tmavě zelenou, po pár minutách k ní přidáme hnědou a nakonec červenou čočku a vše uvaříme do měkka. Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Salátovou okurku spolu se sterilovanou okurkou nakrájíme na tenoučké nudličky (julliene). Toustový chléb nakrájíme na kostičky a nasucho opražíme. Rukolu s okurkami, cibulkou a vajíčky střídavě pokládáme na talířek, proložíme opraženými toustovými krutonky a vařenou čočkou. Podáváme s dresingem, který připravíme smícháním zakysané smetany, ostré hořčice, citrónové šťávy a najemno nasekaných bylinek. TIP Velikonoce: Další zajímavý "povelikonoční" recept!
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.