Babinet.cz  /  Recepty  /  Bezmasá jídla  /  Konfitovaná vodňanská kachna se šťávou z piva Master, dvěma druhy zelí a jihočeskými drbáky

Konfitovaná vodňanská kachna se šťávou z piva Master, dvěma druhy zelí a jihočeskými drbáky

11.12.2010 - Redakce Babinet

(podle šéfkuchaře restaurace Coda Davida Šaška) vodňanská kachna, hrubá mořská sůl, kmín celý, 2ks cibule, 1kg kachního sádla, kosti, odřezky a rosol z pečeně, 1ks mrkve, 0,2 l Master Zlatý 15°, 1,5 litru drůbežího vývaru Příloha: 700g vařených brambor, 500g syrových brambor, 250g hrubé mouky, 1 lžička bramborového škrobu, 500g kysaného zelí, 350g cibule, 160g kachního sádla, cukr, sůl, 600g čerstvého červeného zelí, cukr, sůl, červený vinný ocet

Kachnu rozdělíme na čtvrtky, osolíme, přidáme kmín, vrstvíme do nádoby a prokládáme cibulí. Přes noc necháme odpočinout v lednici. Po vyjmutí opláchneme a ponoříme do hrnce s teplým sádlem. Přiklopíme a konfitujeme v předehřáté troubě na 90 °C přibližně 9 hodin. Poté vykostíme kromě dlouhé stehenní a dlouhé perutní a jednotlivé kousky naskládáme do pekáčku. Sádlo vychladíme a pomalu odebíráme z hrnce, dokud se nedostaneme k rosolu, který se usadil na dně hrnce. Rosol vyjmeme pomocí gumové stěrky a společně s kostmi ho použijeme k výrobě kvalitní šťávy. Na kachní omáčku vložíme do rozpáleného hrnce sádlo, kosti, odřezky, křídla a vše restujeme. Po chvíli přidáme nadrobno pokrájenou zeleninu a vše restujeme do zlatohněda. Přilijeme Master Zlatý 15°, rosol a vývar a vše vaříme na mírném ohni asi hodinu. Přecedíme, zašleháme lžičku jíšky a znovu pomalu vaříme asi půl hodiny, dokud šťáva nedosáhne zlatohnědé barvy. Jihočeské drbáky připravíme z najemno nastrouhaných brambor (500g), z kterých vymačkáme šťávu a slijeme škrob. Zároveň si uvaříme brambory (700g), které také najemno nastrouháme. Smícháme nastrouhané brambory, vařené brambory, mouku, škrob, osolíme a prohněteme, aby vzniklo těsto. Tvarujeme noky a vaříme v osolené vodě. Po uvaření vyndáváme do nádoby s rozpuštěným kachním sádlem. Vymačkané bílé nebo červené zelí přidáme k zahřátému sádlu a jemně osmažené cibulce, dále sůl, cukr, pár lžic vody a dusíme na mírném ohni cca 40minut. Případně dochutíme cukrem, solí a octem. K dobrému jídlu patří dobré pivo! Master Zlatý 15° Charakteristika: Slad plzeňský (světlý) Slad bavorský Slad karamelový Obsah alkoholu: 6,7 % Hořkost (MJH): 47 Master Zlatý 15° je speciální pivo zlaté barvy. Překvapí vás lahodnou hořkostí a plnou chutí. Při jeho vaření se užívají jen ty nejlepší suroviny, které vytváří jeho specifickou lahodnou chuť, která se odlišuje od klasických ležáků. Master Zlatý je novinkou na trhu a doplňuje tak portfolio speciálních piv Master.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

  • Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.