Babinet.cz  /  Recepty  /  Předkrmy  /  Fondue z vepřového masa

Fondue z vepřového masa

9.1.2006 - Redakce Babinet

  • 800 g vepřových panenek
  • 1 lžíce hořčice smícháme
  • 1 lžíce kari
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 l rostlinného oleje

Přílohy:

  • veka
  • čínská pálivě sladká omáčka
  • pestrý kukuřičný krém
  • hořčičná omáčka s mandlemi a olivami

800 g vepřových panenek opláchneme pod tekoucí studenou vodou, osušíme a maso nakrájíme na tenké plátky. 1 lžíci hořčice smícháme s 1 lžící kari a 1 lžící sójové omáčky. Plátky masa obalíme v hořčičné směsi a necháme je asi 1 hodinu stát, pak je osušíme a rozdělíme na talíře. 1 l rostlinného oleje rozehřejeme ve fonduovém kotlíku na plotýnce a pak postavíme na ohřívač. Maso napichujeme na fonduové vidličky a opékáme na horkém tuku.

Přílohy: veka, čínská pálivě sladká omáčka, pestrý kukuřičný krém, hořčičná omáčka s mandlemi a olivami

Nevíte, jak správně fondue připravit? Přečtete si náš článek Tajemství fondue...

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz