Plněné červené cibule s banánem
6.6.2006 - Redakce Babinet
- 16 menších červených cibulí
- 50 g másla
- 1 rohlík
- 2 plátky celeru
- 4 lžíce oleje
- 1 střední banán
- 1 lžička citronové šťávy
- 1 lžička sušeného nebo několik snítek čerstvého tymiánu
- 4 lžíce krájené petrželky
- 1 vejce
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- strouhaný sýr (Eidam nebo Madeland)
- alobal
Alobal nařežte na čtverce 10x10 cm a potřete jej rozehřátým máslem. U cibulí odřežte asi 1/4 horní částí a malým nožem je poněkud vydlabte.
Rohlík a celer nakrájejte na malé kostičky a opečte do červena na oleji. Banán rozmačkejte, pokapte citronovou šťávou, přidejte k opečené směsi a stáhněte z ohně.
Zamíchejte nakrájený tymián a petrželku, spojte vejcem a touto směsí naplňte cibule. Plněné cibule uložte na alobal, posypte strouhaným sýrem, alobal částečně uzavřete a v troubě nebo na venkovním grilu grilujte asi 25 minut.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.