- 300 g krůtích prsíček
- 1 stroužek česneku
- 50 g čerstvého zázvorového kořene
- 5 lžic sojové omáčky
- 2 lžíce rýžového vína nebo suchého sherry
- 6 lžic sezamového oleje
- 250 g celozrnných širokých nudlí
- sůl
- 3 zelené cibulky i s natí
- 250 g salátové okurky
- 200 g sójových klíčků
- bílý pepř
Prsa nakrájíme na plátky o síle prstu. Oloupaný česnek a zázvorový kořen jemně nasekáme. Prsa vložíme do mísy a smícháme s česnekem, zázvorem, 2 lžícemi sojové omáčky, rýžovým vínem nebo se sherry a 1 lžící oleje. Přikryjeme a necháme 2 hodiny (nebo i přes noc) odležet. Nudle uvaříme "al dente" tedy "na skus". Scedíme a necháme okapat. Vložíme do mísy, přimícháme 1/2 lžíce oleje a necháme vychladnout. Z cibulky odkrojíme kořenovou část a zavadlou nať. Podélně ji rozkrojíme, omyjeme a nakrájíme na 1 cm dlouhé kousky, včetně natě. Oloupanou okurku podélně rozkrojíme na čtvrtky, odstraníme semena a nakrájíme na dlouhé nudličky. Sójové klíčky omyjeme ve studené vodě a osušíme. Ve velké teflonové pánvi rozehřejeme 1 lžíci oleje. Vložíme maso a za stálého míchání na prudším ohni opečeme ze všech stran. Maso vyjmeme a odložíme na talíř. Do pánve vložíme cibuli, okurku a sójové klíčky. Za stálého míchání pečeme na prudším ohni 4 minuty. Přimícháme zbývající sójovou omáčku, vyjmeme a odložíme na další talíř. Do pánve přilijeme zbývající olej a rozehřejeme. Vložíme uvařené nudle a za stálého míchání na středním ohni opečeme 3 minuty. Přidáme maso a zeleninu a vše ještě prohřejeme asi 1 minutu. Osolíme, opepříme a ihned podáváme.
Nevíte co je vařit "al dente"? Přečtěte si naše POJEDNÁNÍ O TĚSTOVINÁCH.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.