Kuře v meruňkovo-švestkové omáčce
13.7.2006 - Redakce Babinet
- 4 vykostěná a kůže zbavená kůřecí prsa
- 450 g švestek
- 120 g meruněk
- 30 g másla
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 2,5 cm kousek kořene zázvoru
- červené chilli papričky dle chuti (zbavené semínek)
- 2 jablka
- 150 ml balsamikového octa
- 150 ml vody
- sůl a čerstvě mletý černý pepř
Omáčka:
meruňky a švestky vypeckujte a nakrájejte na kousky. Povařte je společně se strouhaným kořenem zázvoru, nasekanými chilli papričkami (množství dle uvážení), oloupanými a nakrájenými jablky, balsamikovým octem, vodou a trochou soli a pepře. Vařte asi 20 minut.
Na másle a oleji osmahněte kuřecí prsa, přidejte k nim vytvořenou omáčku a vařte společně na mírném ohni asi 15 minut. Okořeňte, sejměte z ohně a kuřecí prsa servírujte na talíři politá omáčkou. Podávejte s rýží nebo s listovým salátem.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.