- 1 kg kuřete
- 250 g šunky
- 2 cibule
- 1 celer
- 2 větší mrkve
- 0,25 l kuřecího vývaru
- olivový olej Bertolli Extra Vergine
- 40 g másla
- 30 g hladké mouky
- 200 ml smetany
- čerstvý estragon
- sůl
- pepř
Kuře naporcujeme, potřeme olivovým olejem, osolíme, vložíme na pekáč a pečeme cca 15 minut při 180°C. Mezitím nakrájíme šunku na drobné nudličky, cibuli na slabé plátky a mrkev s celerem na hrubší kousky. Šunku, mrkev, celer a cibuli poté přidáme ke kuřecímu masu, vše podlijeme vývarem a posypeme čerstvě nasekaným estragonem. Zvolna pečeme další hodinu. Po upečení vývar slijeme a uchováme pro další použití. Na pánvi rozehřejeme máslo, přimícháme mouku a vše zalijeme vývarem. Vaříme na mírném ohni, dokud omáčka nezhoustne. Na závěr přidáme snítku estragonu a smetanu, omáčku krátce povaříme a rozmixujeme do hladka. Kuře podáváme se zeleninou a smetanovou omáčkou.
Zdroj: Kuchařka Bertolli www.bertolli.cz
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.