Krocaní stehno po kreolsku
7.12.2005 - Redakce Babinet
- 1 krocaní stehno (cca 1-1,5 kg)
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 zelené papriky
- 1 červená paprika
- 3 lžíce oleje
- po 1/2 lžičce bazalky
- oregana
- tymiánu
- sladké papriky
- chilli
- pepře sůl
- 1 lžíce worcesterové omáčky
- 3 šálky nasekaných rajčat
- 2 lžíce petrželky
- 1/2 šálku nasekané cibulky s natí
Na pekáč dáme 2 lžíce oleje, nakrájenou cibuli, česnek a papriky. Na ně položíme krocaní stehno potřené kašičkou z koření, worcesterové omáčky a oleje, osolíme, podlijeme vodou a pečeme zprvu přiklopené. Když maso měkne, přidáme rajčata a dále pečeme doměkka. K hotovému masu přidáme nasekanou cibulku a petrželku a ještě 5 minut dusíme. Porce masa doplníme dušenou zeleninou a podáváme s rýží nebo těstovinami.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.