Kuře Marengo
26.11.2005 - Redakce Babinet
- 1 lžíce olivového oleje
- 8 porcí kuřete
- 300 g rajského protlaku
- 2 dl bílého vína
- 2 lžičky směsi sušených bylinek
- 8 krajíců bílého chleba
- 40 g rozpuštěného másla
- 2 rozetřené stroužky česneku
- 100 g míchaných hub
- 40 g nasekaných černých oliv
- 1 lžička cukru
Porce kuřete vykostěte. Ve velké pánvi rozehřejte olej. Vložte porce kuřete a za občasného otáčení je smažte 4-5 minut, dokud nezačnou na všech stranách hnědnout. Přidejte rajský protlak, víno a směs bylinek a nechte na mírném plameni vařit 30 minut, nebo dokud kuře nezměkne, což poznáte podle toho, že pokud zapíchnete jehlu do masa, vyteče čirá šťáva. Smíchejte rozpuštěné máslo s rozetřeným česnekem. Lehce ogrilujte krajíce chleba a potřete je česnekovým máslem. Do jiné pánve dejte zbytek oleje a 2-3 minuty smažte houby. Přidejte ke kuřeti olivy a cukr a nechte olivy prohřát. Rozdělte porce kuřete a omáčku na talíře. Podávejte s topinkami a smaženými houbami.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.