Chop-Suey z vepřového
29.11.2005 - Redakce Babinet
- 500 g vepřové kýty
- 2 lžíce máčeného škrobu
- 2 vejce
- 2 cibule
- 1 pórek
- 3 žampiony
- sůl
- 3 lžíce oleje
- 3 větší kapie
- 50 g vařených bílých fazolí
- 50 g vařeného celeru
- 2 brambory
- 1 snítka celerové natě
- 1/4 lžičky mletého koření chilli
- 2 stroužky česneku
Zálivka:
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce dezertního vína
- sůl
- Glutasol
- 1/2 lžičky cukru
- 0,1l hovězího vývaru
- 1 lžička škrobu
Vepřové maso nakrájíme na kostičky, osolíme a smícháme s vejci a máčeným škrobem. Na pánvi rozpálíme olej a maso prudce opečeme do hněda. Musíme míchat vidličkou, aby se neslepilo a stejnoměrně opeklo. Pak maso scedíme a necháme na teple. Do zbylého horkého oleje vložíme na drobno nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek a žampiony, na kostičky nakrájenou kapiia pórek. Mírně podusíme a vmícháme opečené maso, bílé vařené fazole, na kostičky nakrájený vařený celer, vařené brambory a nasekanou celerovou na?. Nakonec přidáme mleté chilli, zalijeme zálivkou a promícháme.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.