Babinet.cz  /  Recepty  /  Recepty  /  Jehněčí s olivami

Jehněčí s olivami

25.11.2006 - Redakce Babinet

500 g jehněčího masa, nakrájeného na kostky, 4 lžíce olivového oleje, 100 g slaniny, nakrájené na menší proužky, 2 stroužky česneku, nakrájené na slabé plátky, 1 lžička čerstvě nasekaného oregána, 150 ml bílého vína, 1 čerstvá chilli paprička, nakrájená nadrobno, 15 černých oliv V hlubší pánvi nebo hrnci rozpálíme olej, přidáme maso, slaninu a česnek a zprudka opečeme dohněda. Do malé pánve přidáme víno a oregáno, přivedeme k varu a 3 minuty povaříme. Omáčku přilijeme k masu, přikryjeme pokličkou a na mírném plameni dusíme 30 minut. Přidáme chilli papričku a olivy, opět přikryjeme a dusíme doměkka, asi 30-45 minut.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

  • Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.