450 g mletého jehněčího, 55 g čerstvého koriandru, 1 lžíce oleje, 4 stroužky česneku, 4 zelené chilli papričky, 1/2 lžičky sušeného koriandru (prášek), 1 lžička drceného kmínu, 1/2 lžičky kurkumy, 1/2 lžičky garam masaly, 2 lžičky strouhaného zázvorového kořene, 1 lžička soli, šťáva z 1/2 citronu
Dvě lžičky štávy z citronu vmíchejte do mletého jehněčího a nechejte odpočívat.
Smíchejte olej, rozetřené stroužky česneku, nasekané chilli papričky zbavené semínek, kmín, sušený koriandr, zbývající citronovou šťávu, kurkumu a sůl. Tuto pastu vmíchejte do masa a přidejte ještě sekaný čerstvý koriandr.
Namočenýma rukama maso umístěte na špejle - na každé špejli vytvarujte z masa malou klobásku. Potřete olejem a grilujte v troubě nebo na grilu, dokud se maso řádně nepropeče.
Podávejte s plackami pita a s Rajčatovým čatní.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.