- 1/2 většího svazečku sušeného tymiánu
- 5 čerstvých větviček tymiánu
- 8 bobkových listů
- 1 kg lososa
- 1 hlíza fenyklu pokrájená na 8 dílů
- 2 lžíce citronové šťávy
- 2 lžíce olivového oleje
- chléb jako příloha
Na mřížku grilu dejte sušený tymián, větvičky rozmarýnu a bobkové listy tak, aby pokrývaly o něco větší prostor než losos. Položte lososa na bylinky. Okolo ryby rozložte fenykl. V misce promíchejte citronovou šťávu a olej a lososa směsí potřete. Lososa pokryjte fólií, aby zůstal šťavnatý. Opékejte ho 20-30 minut a často potírejte směsí citronové šťávy a oleje. Odstraňte lososa z grilu, pokrájejte na plátky a podávejte s fenyklem a chlebem.
www.dotekvina.cz
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.